Kako to u praksi izgleda


9401612-men-and-women-icon-setKandidati

Tretman hijaluronskim filerima možete uraditi ukoliko ste punoletni i niste u potpunosti zadovoljni izgledom svog lica. Pacijenti koji su kontaindikovani za rad su osobe koje imaju zdravstvene probleme, uzimaju odredjene lekove, trudnice I dojilje.

 

diagnostic_iconPriprema

Pre početka samog tretmana neophodno je da se pacijent potpuno informiše od strane lekara o samom tretmanu I potpiše saglasnost da ne postoje kontraindikacije za njegovo izvođenje.
Ako koristite šminku za lice potrebno ju je ukloniti pre samog tretmana.
Nakon toga treba očistiti lice primenom antiseptika i može se započeti s aplikacijom dermalnih filera.

 

 syringe_iconTok zahvata

Tretman se obavlja u ordinaciji. Nakon razgovora s vama, s obzirom na postizanje željenog efekta odabere se dermalni filer koji će biti aplikovan. Nakon navedene pripreme, filer se ubrizga u željeno područje pomoću malih, tankih igala. Za vreme tretmana doktor vas informiše o tome koliko je filera ubrizgano i ako to želite, u svakom trenutku možete pogledati učinak onog što je urađeno. Sam tretman traje u zavisnosti od područija koje se tretira i količine filera koji se aplikuje, ukupno od 20 do 40 minuta.

 

 hospital_bed_iconOporavak

Crvenilo nestaje obično nakon nekoliko sati, dok se otok i podliv obično povuku kroz nekoliko dana.
Nakon 2 nedelje preparat će se sam preraspodeliti i postići željeni učinak.
Tretman je izuzetno lagan te se odmah nakon njega možete vratiti svakodnevnim obavezama.

 

 pharmacy_iconMere opreza

Nakon tretmana dermalnim filerom preporuča se izbegavanje: saune, izlaganje suncu, odlasci u solarijum, pritiskanje dela lica koje je tretirano. U prva dva dana potrebno je izbegavati bliži kontakt sa životinjama i potrebno je nanositi kremu koju ćete dobiti u ordinaciji.