Mezoterapija


Šta je mezoterapija?

Mezoterapija je metoda koja se koristi u estetskoj medicini sa ciljem da se uz minimalno invanzivan tretman dobiju fantastični rezultati na koži. Prvi put je opisana od strane Dr. Pistora pedesetih godina 20. veka za lečenje hroničnog bola, a potom je postala metoda za lečenje različitih bolesti i stanja. Mezoterapija je metoda koja osigurava intenzivnu hidrataciju kože, vraća joj elastičnost, tonus, sjaj, po potrebi uklanja celulit, zateže kožu ili uklanja masne naslage tamo gde ih je na drugačije načine teško ukloniti.

Ponovljenim tretmanima se uspešno rešavaju masne naslage sa različitih delova tela

Ponovljenim tretmanima se uspešno rešavaju masne naslage sa različitih delova tela

 

Opis zahvata

Mezoterapija je metoda kojom se uz pomoć igle u gornje slojeve kože aplikuju različiti kokteli, što osigurava prolazak epidermalne barijere i unošenje aktivnih revitalizirajućih sastojaka u dublje delove kože, gdje su oni i najučinkovitiji. Terapija je vrlo individualna i zavisi od stanja kože. Aplikuje se hijaluronska kiselina, vitamini, minerali, antioksidativna sredstva i još desetine različitih koži korisnih sastojaka. Mezoterapija se sprovodi u više navrata prema određenom protokolu.

 

Mezoterapijom lica se vrši ishrana površinskih delova kože, čime Vaše lice dobija svežiji i odmorniji izgled

Mezoterapijom lica se vrši ishrana površinskih delova kože, čime Vaše lice dobija svežiji i odmorniji izgled

U našoj ordinaciji koristimo proizvode renomiranog proizvođača Innoaesthetics. U toku intervencije koristimo najtanje igle, a cilj je da se površinskim ubodima aktivni sastojci ravnomerno rasporede površno po koži. Pri svakome ubodu ubrizga se u kožu minimalna količina sastojaka veličine kapi. Injekcione tehnike koje se primjenjuju u mezoterapiji su različite, često se kombinuje niz uboda tankom iglicom. Kod osoba s već uznapredovalim znacima starenja kože potrebno je postupak intenzivirati kako bi se postigao željeni efekt, a najbolje rezultate daje u kombinaciji s drugim metodama.

 

 

Oporavak

Tretmani su gotovo bezbolni, ponekad se nakon tretmana vidi crvenilo kože, vrlo retko manji otoci koji spontano prođu nakon par sati. Vrlo retko se mogu javiti blage alergijske reakcije. U većini slučajeva neposredno nakon tretmana možete se posvetiti svojim obvezama i svakodnevnim aktivnostima.

Ponovljenim tretmanima se uspešno možete rešiti celulita

Ponovljenim tretmanima se uspešno možete rešiti celulita

Mere opreza!!!

Najveću opasnost čini primena u rukama nestručnih osoba. Ako želite biti sigurni u zahvat preporučujemo vam mezoterapiju koju izvodi isključivo doktor koji je prošao stručnu obuku. Drugu najveću opasnost čini primena lažnih i nedozvoljenih proizvoda, pa Vam savetujemo samo proizvode renomiranih proizvođača i rad isključivo u ozbiljnim ordinacijama i klinikama.