Hijaluron Bore


Aplikovanjem hijaluronskih filera u subdermalni sloj kože bore postaju pliće ili nestaju, pri čemu se izbegava operativni zahvat na licu

Aplikovanjem hijaluronskih filera u subdermalni sloj kože bore postaju pliće ili nestaju, pri čemu se izbegava operativni zahvat na licu

Glavni razlog starenja lica je atrofija masnih jastučića u licu. Kako se ti masni jastučići s godinama smanjuju u obrazima ili bradi, koža postaje manje napeta, te se zbog gravitacije spušta. Rezultat su, na primer, prazni obrazi, duboki podočnjaci ili spuštena koža oko brade.

Sa druge strane, sa godinama se smanjuje produkcija hijaluronske kiseline, a povećava njena razgradnja. Dve najvažnije uloge hijaluronske kiseline su zadržavanje vode i podsticanje stvaranja kolagena, čime vezivno tkivo u koži zadržava svoj volumen, a sama koža biva zategnuta, sjajna i hidridana. Usled smanjene produkcije hijaluronske kiseline i atrofije masnih jastučića u kožnom tkivu, koža gubi svoj mladalački izgled i sjaj.

Bore predstavljaju slabu tačku mnogih starijih osoba, te su se oni godinama odličivali na različite hirurške i estetske zahvate. Međutim, oni su ostavljali manje ili veće posledice u vidu ožiljaka, ili je lice vremenom gubilo svoj prirodni izraz. Danas to više nije moguće. Ljudsko telo je veoma moćno oružje, koje je nauka uspešno iskoristila i u domenu estetske medicine.

Zahvaljujući najsavremenijim tehnologijama danas postoje sintetisani fileri koji u sebi sadrže hijaluronsku kiselinu. Tankom iglom bezbolno ubrizgavamo hijaluronski filer i tako vraćamo prirodni volumen, te postižemo odlične rezultate koji su nekada bili mogući samo hirurški.

bore oko ociju hijaluron

Rezultati traju od 12 meseci, pa ponekad čak i do 3 ili 4 godine, jer dermalni fileri podstiču rast prirodnog kolagena. Nisu nam više potrebni skalpeli, ožiljci, anestezija ili dugačak oporavak. Taj moderan alat približio je pomlađivanje lica svim ženama i muškarcima od 20-ih godina nadalje.

BORE NAZOLABIJALNE

Hijaluron za bore i hijaluron za usne se razlikuju po gustini, mada u zavisnosti od tipa usana nekad je moguće koristiti potpuno isti filer te je moguće  jednim filerom  uraditi tretman celog lica.