Hijaluron Usne


Zahvaljujući hijaluronskim filerima, punije usne više nisu samo san

Zahvaljujući hijaluronskim filerima, punije usne više nisu samo san

Punije usne oduvek su se smatrale jednim od glavnih aduta ženstvenosti. Zbog toga je sve veći broj pripadnica lepšeg pola koje su zadovoljne oblikom svojih usana, ali bi volele da su malo veće. Ranije su se usne mogle povećavati samo trajnim materijalima, poput silikona, metakrila, biopolimera. Glavni nedostatak ovih materijala je taj što vremenom krenu da „padaju“ pod silom Zemljine teže, što vremenom dovodi do deformacije usana. Takođe, ovi materijali se ne prilagođavaju pokretima usana i mimici lica, pa osoba nakon intervencije gubit svoj prirodan i karakterističan izgled. Jednsotavno rečeno – intervencija trajnim filerima se uvek lako uoči.

Poslednjih godina u domenu estetske medicine ogromnu ekspanziju doživela je primena hijaluronskih filera za korekciju volumena usana. Koristeći glavne adute hijaluronske kiseline da vezuju vodu i stimulišu sintezu kolegena, hijaluronski fileri su naišli na pozitivan odjek kada je reč o njihovoj primeni u usnama. Kada je reč o mladim ženama, koje nisu zadovoljne volumenom svojih usana, odnosno, želele bi da su „malo veće i lepše“, aplikacijom hijalurona u subdermalni sloj usana postiže se povećanje njihovog volumena. Kako je hijaluronska kiselina prirodna supstanca ljudskog organizma, tako se on vezuje za tkivo, ravnomerno raspoređuje duž usana u skladu sa njihovim pokretima i mimikom lica. Krajnji rezultat su punije usne koje su zadržale svoj prirodan izgled, toliko da čak i ukućani i prijatelji pacijentkinja ni ne primete da je bila na intervenciji. Sa godinama, kako stari koža, tako stare i usne, pao ne gubie svežinu, sjaj i volumen, odnosno, stvaraju se tzv. „pušačke“ bore. Kao kod tretmana bora na licu hijaluronskim filerima, na isti način mogu se tretirati i usne kako bi se „pušačke“ bore eliminisale, a usne povratile svoj sjaj i svežinu.

 

Lepe usne podrazumevaju postizanje sklada njihovog oblika, veličine i volumena sa oblikom i fizionomijom lica

Lepe usne podrazumevaju postizanje sklada njihovog oblika, veličine i volumena sa oblikom i fizionomijom lica

U zavisnosti od toga šta želi da se postigne, koriste se fileri različite gustine. Ako se prepustite proverenom stručnjaku, rezultati mogu biti samo pozitivni.

 

 >>>GALERIJA NAŠIH RADOVA<<<

Najvažnija prednost hijaluronskih filera je da usne nakon tretmana budu punije, ali prirodnog oblika, tako da postoji usklađenost sa veličinom i oblikom lica. Neretko viđamo usne koje su u velikoj diproporciji sa licem, pa osoba liči na sopstvenu karikaturu.
Oblik lica, širina gornjeg, srednjeg i donjeg dela lica i mnoge druge karakteristike na samom licu treba da diktiraju kako oblik tako i veličinu usana. Postoje pravila koja se neretko neznanjem ili na zahtev pacijenta prekrše, pogotovu kada se koriste trajni fileri, što je faktički nerešiv problem.

I ne zaboravite da je jedino ulaganje u sebe ono što Vas čini lepšim i da nikada niste potpuno obučeni bez osmeha.